Generatoare & Cazane Abur

Curatatoriile si calcatoriile folosesc cazane pe abur de ultima generatie pentru eficientizarea muncii

Companiile care activeaza in domenii de activitate de realizare a confectiilor sau curatarea textilelor (si nu numai!) investesc in aparaturi industriale pentru a-si asigura capacitatea mare de lucru si standardele procedurilor la un nivel foarte inalt.

Pe langa masini de cusut sau fiare de calcat, o alegere inteligenta o reprezinta investitia in cazane pe abur considerate ca fiind  sisteme eficiente care produc aburul necesar celorlalte aparate folosite.

Un astfel de cazan genereaza aburul necesar pentru mai multe tipuri de activitati, de la spalatoriile si croitoriile mentionate, pana la unitati medicale sau industria alimentara.

In activitatile din industria textilelor, aburul este folosit pentru calcarea confectiilor. Cazanul generator poate fi conectat atat direct la fiarele de calcat dedicate, cat si la statiile sau mesele speciale de calcare.

Principalul avantaj este ca aceste tipuri de cazane pot stoca si vaporiza o cantitate mare de apa intr-un timp scurt si sunt usor de transportat, chiar daca la prima vedere pare un sistem cu gabarit mai mare.

Cazanele generatoare de abur sunt utilate corespunzator pentru a permite reglarea lor facila in functie de necesitati, avand mai multe functii si elemente.

Una din clasificarile cele mai relevante ale cazanelor este facuta in functie de cantitatea de aburi. Astfel, putem gasi modele cu capacitati de aproximativ 20, 30, 60 sau 80 kg/h , spre exemplu.

Cum functioneaza un cazan pe abur electric?

Mai multe modele si tipuri de cazanre pe abur sunt disponibile in magazinul nostru online de prezentare NaTex

Benficiati de acele modelele cel mai des utilizate in diferite industrii, acestea fiind caracterizate de sisteme de automatizare si prin incalzirea apei cu ajutorul energiei electrice, nu prin flacara.

Rezistentele cu care sunt dotate cazanele sunt situate chiar in apa si ajuta la generarea aburilor

Pentru a te bucura la maximum de un astfel de cazan, trebuie sa cunosti principalele caracteristici si avantaje ale acestuia:

  • Este un produs foarte sigur si extrem de util pentru mai multe tipuri de afaceri, precum: curatatoriile, croitoriile sau calcatoriile;
  • Se instaleaza cu usurinta si nu trebuie monitorizat, utilizand energie electrica;
  • Se poate conecta la fiare, sisteme de calcat, linii electrice, sisteme hidraulice etc.
  • Circuitele si partile componenente mici sunt de calitate inalta, iar cazanul este conceput in asa fel incat sa fie sigur si sa nu permita scurgerea apei;
  • Are o durata mare de utilizare si e pregatit pentru lucru in doar 10-20 de minute si poate fi folosit fara probleme pentru multe ore fara oprire.

Norme de siguranta care trebuie respectate pentru a profita cum se cuvine de un astfel de cazan electric industrial

  • Cablurile trebuie manevrate astfel incat sa nu atinga suprafete incinse ale altor masini utilizate concomitent;
  • Inainte de a muta cazanul dintr-un loc in altul, il vom deconecta de la sursele de curent;
  • Dupa ce am terminat de folosit cazanul, nu il depozitam pana nu il lasam sa se raceasca 20-30 de minute;
  • Nu desfacem niciodata cazanul! In cazul unor probleme tehnice sau suspiciuni, apelati intotdeauna la ajutor specializat si autorizat;

Utilizarea de cazane pe abur de calitate in activitatile de croitorie sau calcatorie ofera mereu rezultate profesionale si clienti multumiti de produse si servicii rezultate in urma utilizarii unor echipamente performante.

Un astfel de cazan e facut din materiale premium, iar NaTex pune accent pe furnizarea unor sisteme mereu de top, cu functii foarte utile pentru utilizatorii si beneficiarii produselor comercializate.