Prese Termocolat

Alegerea corecta a unei prese termocolat ofera siguranta si eficientizeaza activitatea de lucru

Termocolarea reprezinta un tip de finisare a materialelor. Prin utilizarea de prese termocolat, anumite materiale plastice sunt folosite pe post de adezivi.

Utilizata intensiv in industria confectiilor, termocolarea se face prin acoperirea unor parti din confectii cu materiale termoplastice, ai caror adezivi le fac sa sa lipeasca de textile atunci cand se incalzesc.

Anumite prese de termocolat utilizeaza diferite setari de viteza, temperatura sau presiune pentru a realiza acest lucru. Tricourile, denimul, mansetele, vestele sau gulerele sunt doar cateva tipuri sau parti de confectii adesea termocolate pentru un aspect interesant si pentru diferentierea de alte produse.

Procesul de termocolare prezinta doua mari avantaje

 1. Aspect – Termocolarea poate fi utilizata pentru a oferi un aspect diferit confectiilor, oferind posibilitati infinite in crearea design-urilor si combinatiilor unice;
 2. Calitate – Procedeele care folosesc termocolarea intaresc confectia, facand materialele mai solide, aceste parti bucurandu-se de o durata de viata mult mai mare.

Totusi, termocolarea potrivita se face prin alegerea corecta a unui astfel de sistem, deci cu o presa de calitate. Utilizarea unor sisteme de incredere, precum cele disponibile prin NaTex prezinta urmatoarele avantaje:

 • Asigura un grad crescut de flexibilitate si posibilitati infinite de termocolare;
 • Elimina riscul de producere a erorilor umane, accidentelor sau de murdarire cu substante adezive, cand acestea sunt incalzite;
 • Presa sau masina de termocolare de calitate ofera posibilitatea de a utiliza o gama foarte diversa de confectii si materiale termoplastice;
 • Calitatea inalta a presei elimina riscul termocolarii proaste ceea ce duce la aparitia de bule de aer, la degradarea materialului sau la alte tipuri de distorsiuni care pot compromite total productia;
 • Pe termen lung, utilizarea unor masini termocolat de calitate ajuta la reducerea costurilor de productie in companie, deci la un profit mai mare al afacerii.

Presele de termocolare trebuie folosite corespunzator si responsabil. Astfel, trebuie sa se tina cont de lucruri precum:

 • Utilizarea aparatului fara a avea in vecinatate materiale sau substante inflamabile;
 • Respectarea normelor generale de protectie a muncii specifice industriei confectiilor;
 • Termocolarea functionand prin incalzire, este necesara utilizarea aparatului in apropiere de extinctoare si truse de prim ajutor in cazul unor accidente care de cele mai multe ori apar prin manevrarea gresita a presei.

Alti factori de care trebuie sa se tina cont in procesul de termocolare

 • Temperatura termocolarii – Aceasta va fi setata in functie de materialele termoplastice folosite, dar si de rezistenta materialului termocolat la astfel de temperaturi;
 • Durata termocolarii – La fel si in acest caz, timpul de termocolare difera de la un material la altul;
 • Presiunea termocolarii – Folosirea unei prese termocolare de calitate permite adesea modificarea presiunii in functie de substantele termoplastice folosite, dar si a croiului confectiei;

Pentru prese termocolat de inalta calitate, specialistii NaTex iti stau la dispozitie cu produse moderne care aduc valoare afacerii tale.